Пятница, 29.03.2024, 00:00
Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS

КЗ "Центральна бібліотека" Демидівської селищної ради

 

Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS

 

Меню сайту
Опитування
Які бібліотеки відвідуєте?
Всього відповідей: 13
Статистика
Форма входу

Новини

02.04.2012 

02 квітня завідуючою публічно-шкільною бібліотекою села Хрінники  Майдан Н.М. у дитячому навчальному закладі « Сонечко» для дітей проведено подорож « Сторінками дитячих книг».Діти мали нагоду почути цікаві історії про казкових героїв, переглянути нові цікаві журнали і книги з кольоровими малюнками. Бібліотекар розповіла про значення книги в житті людини і запросила відвідати скарбницю знань - бібліотеку.



Вітаємо бібліотеки-переможниці Демидівської централізованої системи публічно-шкільних бібліотек в конкурсі міні-грантів благодійного фонду                   « Любіть Україну»

Рудківську ПШБ  проект "Закупівля дитячої літератури";
Глибокодолинську ПШБ проект "Придбання книг";
Княгининську  ПШБ  проект "Придбання книг".

Бажаємо подальших творчих та професійних здобутків! Так тримати!

Довідка.

Рівненський обласний благодійний фонд «Любіть Україну» зареєстрований в грудні 2011 року. Почесним головою благодійного фонду «Любіть Україну» є депутат Рівненської обласної ради Данило Корилкевич. Головою Правління фонду обрана Любов Пшенична, голова Дубенської районної організації Національної спілки письменників України,  керівником проектів – Микола Орлов, Голова Ради НГО «Аналітичний центр розвитку міста «ЗЕОН». До складу конкурсної комісії фонду входять політики та громадські діячі, науковці, лідери громадських організацій, зокрема, професор, д.е.н, завідувач кафедри трудових ресурсів і підприємництва Національного університету водного господарства та природокористування Людмила Безтелесна, голова обласного товариства «Просвіта» Світлана Ніколіна, заступник голови Правління РОГО Комітету виборців України Вячеслав Свірець, депутат обласної ради, доцент РДГУ Алла Черній, директор Рівненської обласної організації Всеукраїнської громадської організації  «Українська  Асоціація Маркетингу» Олександр Гладунов.




Прес-анонс

З 1-го березня 2012 року в Україні стартував Всеукраїнський Творчий конкурс «Урок Казки».

Основною метою якого є згуртування дітей, стимулювання їх творчої активності; розвинути духовні цінності, допомогти повірити у себе та у свої мрії. Переможці конкурсу візьмуть участь у зйомках художньої молодіжної комедії «Академія зірок», а також у пізнавально-розважальній телепередачі «Ухтишка», які будуть транслюватися на провідних телеканалах України.

Прийом робіт закінчується 10 травня 2012 року, детальніша інформація за посиланням (адреса для посиланняhttp://www.dutunstvo.com/ ).



23.03.2012
    
    23 березня провідним бібліотекарем та бібліотекарем дитячого відділу центральної районної бібліотеки Гривіцькою Т.Ф. та Чудік Л.В. проведено урочисту посвяту в читачі учнів 1-х класів Демидівського НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.- ліцею» під назвою «Книга  є була і буде джерелом одвічних знань».                  
    Також для учнів –читачів було проведено цікаву екскурсію по бібліотеці «Подорож у читай місто».
    Метою бібліотекарів було залучити до бібліотеки нових читачів, прищепити інтерес до читання та шанобливе ставлення до книги та підручника, розвивати пізнавальні, творчі та акторські здібності дітей.   





22.03.2012

    22 березня в приміщенні актового залу Рудківської ЗОШ І-ІІІст бібліотекарем  публічно-шкільної бібліотеки Валентиною Ходорчук проведено літературно- музичний вечір  "Немеркнуче світло великого подвигу", присвячений  дню визволення села Рудка від німецько-фашистських загарбників. На свято була запрошена голова ветеранів села Рудка  Марценюк Ольга Петрівна та директор Рудківської ЗОШ І-ІІІ ступенів Гончарук Любов Олександрівна.




21.03.2012


     21 березня о 14 год. в залі засідань райдержадміністрації відбулося  засідання громадської ради при райдержадміністрації за участю директора централізованої системи публічно-шкільних бібліотек Валентини Тимощук. 

Обговорювались питання  проведення громадських обговорень на Демидівщині «Якою має бути бібліотека нашої громади?», також підведення  підсумків роботи громадської ради за 2011 рік та затвердження плану роботи на 2012 рік про організацію роботи обласної лікарняної каси, про соціальні ініціативи Президента України.
В результаті засідання громадською радою при Демидівській районній адміністрації прийнято рішення : взяти активну участь громадськими організаціями в обговоренні  питання «Якою має бути бібліотека нашої громади?».





21.03.2012


    21 березня завідуючою публічно-шкільною бібліотекою села Малеве Ольгою Харчук у територіальному центрі в с.Більче проведено  бібліотечну годину «Поети рідного краю». Присутні отримали можливість почути про життєвий і творчий шлях поета – земляка  В.Поліщука,ознайомились з його творами.




16.03.2012


      16 березня  бібліотекарем шкільного відділу центральної районної бібліотеки В. Юхимчук  в  історичному класі  для учнів 6-А, 6-Б класів Демидівського НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.- ліцей» було проведено урок пам’яті «Назавжди в пам’яті народній» з нагоди 68-ї річниці визволення селища Демидівка від фашистських загарбників. Метою бібліотекаря  було поглибити знання учнів з історії рідного краю, виховати повагу та любов до історичного минулого свого народу, який вистояв у роки Великої Вітчизняної війни.
   




16.03.2012

     
     16 березня в центральній районній бібліотеці оператором ПК Андрієм Леусом проведено  навчання комп’ютерній грамотності для  працівників районного будинку культури  .
Учасники навчання отримали багато цікавої і змістовної інформації, мали змогу попрацювати самостійно над пошуком і відбором корисних для них інтернет-ресурсів, оволоділи навичками створення текстових документів, таблиць, графіків, малюнків і презентацій. Також  мали можливість використовувати Інтернет-технології, локальні мережі та бази даних, пошук необхідної інформації в Інтернет. 






14.03.2012

      Нарада бібліотечних працівників

     14 березня о 11.00 год. в читальному залі центральної районної бібліотеки відбулася  нарада  з бібліотечними працівниками району за участю директора комунального закладу « Демидівська централізована система публічно - шкільних бібліотек» В. Тимощук. На нараді розглядалися питання: про проведення, мету та організацію громадських обговорень які будуть проводитись з березня-вересень на тему « Якою має бути бібліотека нашої громади?», про план заходів, форми вивчення громадської думки в кожній сільській раді, про забезпечення наочними матеріалами усіх бібліотекарів. Також розглядалось питання  участі бібліотек району у фестивалі-конкурсі інноваційного досвіду «Бібліофест».




Громадські обговорення



З 14 березня 2012 року на Рівненщині  та безпосередньо в бібліотеках  Демидівського району стартують громадські обговорення «Якою має бути бібліотека нашої громади?»

Мета громадських обговорень виявити думку громади про бібліотечні послуги та обговорити проблемні питання функціонування бібліотек нашого району .

Серед усіх закладів культури саме бібліотеки найбільше користується довірою населення, знають їх потреби та гарантують право на безкоштовне отримання інформаційних послуг. В сільській місцевості книгозбірні залишаються єдиними соціальними, культурно-інформаційними закладами покликаними лобіювати інтереси територіальних громад.

Проте для більшості громадян існують перешкоди в отриманні бібліотечних послуг: застаріла матеріально-технічна база, відсутність належного опалення в більшості сільських бібліотеках, незадовільний рівень комплектування фондів та недостатня поінформованість громадськості щодо діяльності та сучасних можливостей бібліотечних установ.

Долучитися до обговорень можна буде впродовж березня-вересня 2012 року, подавши пропозиції та зауваження  у кожну з бібліотек нашого району .

Лише від кожного з нас залежить, якою буде завтра бібліотека нашої громади!

Завершальний захід- громадські обговорення - відбудуться в приміщенні Рівненської державної обласної бібліотеки у вересні 2012 року. Всі  відомості за результатами обговорень будуть оприлюдненні та направлені для ознайомлення в районну державну адміністрацію, сільські ради.

Ефективність проведення громадських обговорень багато у чому залежатиме від поширення інформації про їх початок та перебіг, тому  КЗ « Демидівська централізована система публічно-шкільних бібліотек»  звертається до місцевих засобів  масової інформації з проханням допомогти розповсюдити інформацію про їх старт.

Запрошуємо до обговорення.




12.03.2012р.      

        Демидівська центральна районна бібліотека інформує, що  12 березня 2012 року  провідним бібліотекарем центральної районної бібліотеки Гривіцькою Т.Ф. було проведено  поетичну годину «І лине над землею Шевченкове світле слово » , для учнів 4 класів Демидівського  НВК «ЗОШ   І- ІІІ ст., а також школярі мали можливість переглянути документальний  фільм  про життя і творчість  великого поета Т.Г. Шевченка.  




02.03.2012р.

      02 березня 2012 року завідуючою публічно-шкільною бібліотекою Оксаною Стрихарською  для  вчителів Вербенської ЗОШ  І – ІІІ ступенів було проведено презентацію сайту  «Освітній навігатор» . Метою бібліотекаря було ознайомити  вчителів із сайтом «Освітній навігатор» який є путівником освітніми ресурсами. У пропонованих розділах сайту міститься різноманітна інформація з мережі Інтернет, кращий досвід педагогів та дослідницькі роботи учнів регіону, каталог веб - посилань на ресурси освітньої тематики, розробки уроків на допомогу вчителям-предметникам, сценарії масових заходів.





27.02.2012р.

       
27 лютого завідуючою публічно-шкільною бібліотекою с.Вовковиї Ларисою Пограничною було проведено літературну годину: "Плекатимеш мову - цвістимуть слова" до
Міжнародногодня рідної мови, для учнів 2-3 класів Вовковиївської ЗОШ І-ІІІ ст. Мета заходу -  розповідь про те, де і коли народилася  традиція святкування Міжнародного дня рідної мови, історія свята; посіяти зернини любові до рідної мови у дитячих серцях, які повинні знати і пам'ятати, дбати про те багатство, яке є у кожного із
нас і без якого не можемо жити - наша рідна мова. 





27.02.2012р.

      27 лютого завідуючою публічно-шкільною бібліотекою с.Вовковиї Ларисою Пограничною було проведено літературну годину: "Плекатимеш мову - цвістимуть слова" до
Міжнародногодня рідної мови, для учнів 2-3 класів Вовковиївської ЗОШ І-ІІІ ст. Мета заходу -  розповідь про те, де і коли народилася  традиція святкування Міжнародного дня рідної мови, історія свята; посіяти зернини любові до рідної мови у дитячих серцях, які повинні знати і пам'ятати, дбати про те багатство, яке є у кожного із
нас і без якого не можемо жити - наша рідна мова. 





22.02.2012р.


         
22 лютого 2012 року завідуючою публічно-шкільною бібліотекою Неонілою Макарук було проведено літературно-музичне свято до Міжнародного дня рідної мови: 
«Мова-це велична і проста» для учнів Боремельського НВК «ЗОШ І-ІІ ст. –колегіума».
Метою бібліотекаря було виховати в учнів любов до рідної мови, худлжнього слова, формувати культуру мовлення, показати красу, багатство української мови.  





21.02.2012р.
       
      21 лютого 2012 року бібліотекарем дитячого відділу центральної районної бібліотеки Людмилою Чудік  було проведено для учнів Демидівського НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.- ліцею» бібліотечний урок під назвою: «Мова рідна, звучи в нашім домі». 
Метою заходу було формування розуміння того, що українська мова – наш скарб, без якого не може існувати ні народ, ні Україна як держава. Розширювати знання про красу і багатство української мови. Пробудити почуття національної гідності. Виховувати любов до рідної мови, рідного краю.   

                                      


20.02.2012р.

      20 лютого 2012 року завідуючою публічно-шкільною бібліотекою с. Рудка Валентиною Ходорчук  було проведено для учнів 8-11 класів Рудківської ЗОШ І-ІІІ ст. літературно - музичну композицію  «Болючий  слід афганської війни» Метою бібліотекаря було розширити знання учнів про історичні події афганської війни, виховати повагу і шану до воїнів-інтернаціоналістів, до трагічної сторінки нашої історії, розповісти про односельчан, що служили в Афганістані, віддати данину пам’яті полеглим воїнам-афганцям.


  



16.02.2012р.
Семінар-практикум    
      16 лютого 2012 року  0 10:00 год. в читальному залі центральної районної бібліотеки за участю начальника відділу культури та туризму Наталії Катерняк було проведено семінар - практикум для бібліотечних працівників району на тему: «Публічна бібліотека в системі розвитку краєзнавства»
Семінар відкрила директор КЗ «Демидівська ЦСПШБ» Валентина Тимощук.
На семінарі було обговорено ряд питань: бібліотечне краєзнавство: традиції та інноваційні аспекти; формування краєзнавчого фонду; напрям краєзнавчої роботи бібліотек; бібліотечне краєзнавство в роботі з дітьми.
     На завершення семінару бібліотечним працівника районну було запропоновано екскурсію до народознавчої кімнати під назвою: «Заглянем в сиву давнину»


                             

 


15.02.2012р.


    15 лютого 2012 року завідуючою публічно-шкільної бібліотеки с. Княгинин  Мирославою Кондратюк спільно з вчителем історії Княгининської ЗОШ І-ІІІ ст.  Жанною Кучер було проведено годину пам’яті: «Обпалені Афганською  війною» для учнів Княгининської ЗОШ І-ІІІ ст.
Метою заходу було виховання в молодого покоління почуття пошани до людини – воїна. Оформлено в бібліотеці книжкову виставку під назвою: «Афганістан болем увійшов у наші серця»




15.02.2012р. 
  
   
   
15 лютого 2012 року  завідуючою публічно-шкільною бібліотекою с. Хрінники  Наталією Майдан  було проведено для учнів 6-7 класів Хрінницької ЗОШ І-ІІІ ст. годину народознавства: «Стрітення, громниці, зимобор».  Завданням бібліотекаря було ознайомлення та розширення знань в учнів про святкування свята Стрітення в Україні.




14.02.2012р.

   
 14 лютого 2012 року, бібліотекарем центральної районної бібліотеки О. А. Ніпрук  та провідним спеціалістом з питань охорони культурної спадщини відділу культури та туризму Демидівської райдержадміністрації Т. О. Гергусь, було проведено віртуальну подорож під назвою: «Мій рідний край, Демидівко моя». Для учнів Демидівського НВК «ЗОШ  І – ІІІст. – ліцей» та учнів Демидівського ВПУ – 25.
    Мета: Виховати в учнів любов і дбайливе ставлення до рідної землі, - своєї «малої батьківщини», її історії, поваги до народних традицій і звичаїв, фольклору, любові до рідної природи.


    


13.02.2012р.

  
  
 13 лютого 2012 року бібліотекарем шкільного відділу центральної районної бібліотеки Юхимчук В.Є. було проведено краєзнавчу годину під назвою: «Письменники рідного краю» для учнів 5-6 класів Демидівського НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.»
Метою бібліотекаря було  ознайомити учнів з літературою рідного краю, поглибити їх знання про краєзнавчу літературу, виховувати  повагу до книги і розвивати інтерес до читання. 





08.02.2012р.


Семінар-навчання
   08 лютого в приміщенні читального залу центральної районної  бібліотеки проведено семінар – навчання  з питань ведення документації для працівників  бібліотечних установ району за участю начальника відділу культури та туризму Катерняк Н. М., головного спеціаліста відділу  Кривіцької М.Б., директора КЗ «Демидівська централізована система публічно-шкільних бібліотек» Тимощук В. М.
   В ході семінару-навчання розглянуто питання щодо ведення документації в бібліотечних установах, про стан виконавської дисципліни та  удосконалення організації здійснення контролю за виконанням документів органів вищого рівня. Керівникам бібліотечних установ району надана  інформація щодо діючих нормативно-законодавчих документів в галузі культури, тощо.







16.01.2012р.


    В Рудківській публічно-шкільній бібліотеці  завідуючою публічно-шкільною бібліотекою Ходорчук Валентиною Миколаївною проведено бібліотечний урок "Маг на ім'я Інтернет" для учнів 4-го класу.
Метою заходу було ознайомлення із Всесвітньою  павутиною   Інтернет,  з історією  виникнення Інтернету, доступу  до інформації. 



Наша адреса
35200, Україна,
Рівненська обл.,
смт Демидівка,
вул. Б. Хмельницького, 12,
тел: (03637) 6-11-94
E-mail: bibdem@meta.ua

МИ ПРАЦЮЄМО:
9:00-18:15 год.
П’ятниця: 9:00 – 17:00 год.
Вихідний день: субота
Вільний доступ
ві-фі

До послуг відвідувачів нашої бібліотеки зона вільного wi-fi

Що читати влітку?
Список літератури: Що читати влітку учням 5-11 класів
Книги-ювіляри 2019
Періодичні видання
Періодичні_видання











© 2024 розробник сайту КЗ "Центральна бібліотека" Демидівської селищної ради Рівненської області
Матеріали дозволено використовувати на умовах GNU FDL без незмінюваних секцій та Creative Commons із зазначенням автора / розповсюдження на тих самих умовах