Пятница, 19.04.2024, 22:20
Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS

КЗ "Центральна бібліотека" Демидівської селищної ради

 

Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS

 

Меню сайту
Опитування
Ви цікавитесь новими надходженнями бібліотеки?
Всього відповідей: 8
Статистика
Форма входу

Головна » 2017 » Март » 17 » 17.03.2017
09:45
17.03.2017

    

 Вітер часу невпинно перегортає сторінки історії життя. Війна…хто пережив її, той знає, скільки горя і страждань, людських трагедій і страхіть принесла вона нашій землі.

     17 березня 2017 року  в приміщенні Рудківської ЗОШ І-ІІІ ступенів проведено літературно – музичну композицію «А пам’ять не сивіє», присвячений 73 річниці визволення села Рудка від німецько-фашистських загарбників, який підготували бібліотекар публічно-шкільної бібліотеки Валентина Ходорчук та вчитель історії  Тетяна Дяченко.

    Ведучі   заходу   Гончарук Марія та  Литвинчук Тетяна розповіли всім присутнім, що вже  73  роки минуло з того дня, коли 17 березня 1944 року  війська 13 армії під керуванням генерала –лейтенанта М.П. Пухова  із складу першого українського фронту Луцько-Рівненської операції   звільнили  село Рудку від  німецько - фашистських загарбників. Скільки б не пронеслось над світом зим і літ, ніколи не зітреться в пам’яті наших рудківчан звитяжний подвиг тих, хто віддав своє життя за звільнення нашого села. Хвилиною мовчання згадали наших односельчан, які не жаліючи свого життя, поклали голови за наше майбутнє, за долю і волю, за незалежність. Вірші про війну прочитали Фаєвська Яна, Луців Настя, Ціпкайло Марія.  Квіти до пам’ятника загиблим воїнам односельчанам поклали учні Рудківської ЗОШ І-ІІІ ступенів Приймак Діана, Білецький Андрій, Дидиренко Олександр, Черех Тетяна. На заході з вітальним словом та найкращими побажаннями до всіх присутніх звернувся сільський голова села Рудка Погорілий Володимир Андрійович. У своїй промові зазначив, що наше покоління не повинно забувати про ті страшні роки. Скільки горя випало на  долю  ветеранів, яких вже немає живих. Скажемо спасибі їм, що вистояли, що вижили, що перемогли. Якби не вони, не було б і нас.   Саме цю дату визволення села від німецько-фашистських загарбників ми повинні пам’ятати і не забувати, нащадкам передавати.

 

Переглядів: 423 | Додав: LEO | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наша адреса
35200, Україна,
Рівненська обл.,
смт Демидівка,
вул. Б. Хмельницького, 12,
тел: (03637) 6-11-94
E-mail: bibdem@meta.ua

МИ ПРАЦЮЄМО:
9:00-18:15 год.
П’ятниця: 9:00 – 17:00 год.
Вихідний день: субота











© 2024 розробник сайту КЗ "Центральна бібліотека" Демидівської селищної ради Рівненської області
Матеріали дозволено використовувати на умовах GNU FDL без незмінюваних секцій та Creative Commons із зазначенням автора / розповсюдження на тих самих умовах