Пятница, 29.03.2024, 08:27
Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS

КЗ "Центральна бібліотека" Демидівської селищної ради

 

Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS

 

Меню сайту
Опитування
Як Ви дізнались про офіційний сайт бібліотеки?
Всього відповідей: 11
Статистика
Форма входу

Головна » 2016 » Октябрь » 17 » 17.10.2016
21:40
17.10.2016

 

15 жовтня 2016 року відбулась поїздка працівників культури Демидівського району до славетного міста Львів, організатором якої була районна профспілка.

Львів - це місто величних пам'яток архітектури, розкішних храмів, старовинних площ, затишних вуличок, музеїв та галерей з унікальними мистецькими скарбами різних історичних епох світової цивілізації.

Приїхавши у легендарне місто Лева, яке славиться своєю кавою, шоколадом і середньовічною архітектурою, з перших хвилин занурюєшся у велич цього міста.

Розпочалася наша екскурсія з пішої прогулянки до Шевченківського Гаю - музею народної архітектури та побуту просто неба. Перед входом до музею нас зустрічає пам’ятник Тарасу Шевченку та герої його творів, що також зображені у скульптурі. Експозиція музею розділена на кілька секторів. Зайшовши в Гай відразу потрапляємо у своєрідне бойківське село: старі хатки накриті соломою та дерев’яною черепицею; церкви збудовані в бойківських традиціях; шкільний будинок, що стоїть поблизу Співочого поля. Поряд – маленький звіринець (зоопарк) та ставок. Із Закарпаття на територію музею перевезено кілька лемківських будівель.

Тут ми познайомились з унікальною культурою карпатських лемків, побачили їхню церкву, житлові та господарські приміщення та прогулялись мальовничим парком.

Наступним пунктом поїздки була історична частина міста, яка ніби завмерла у часі. Старі будинки, що тісняться між собою, показуючи дивовижні фасади, затишні вулички, вимощені бруківкою, разом з чарівними ліхтарями створюють неповторні відчуття.

Вражають дрібні крамниці, майстерні, кав’ярні, кафе та ресторани, що розкидані тут в неймовірній кількості. Все має  свій неповторний настрій –  від загадкових кавових «копалень» до таємничої «Криївки». Всі вони так і манять зайти та насолодитися їхньою атмосферою.

Завершилася дивовижна подорож відвідуванням музеїв та оглядовою екскурсією  величної будівлі палацу графів Потоцьких, який крізь ажурні грати парадних воріт велично та імпозантно підносився серед навколишніх будівель. Інтер’єр палацу багато оздоблений ліпниною, люстрами, камінами, декоративними решітками та парадними салонними дзеркалами.

Ділившись своїми враженнями учасники були задоволені проведеною екскурсією. Всім поїздка дуже сподобалася та залишила багато хороших емоцій.

Переглядів: 432 | Додав: LEO | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наша адреса
35200, Україна,
Рівненська обл.,
смт Демидівка,
вул. Б. Хмельницького, 12,
тел: (03637) 6-11-94
E-mail: bibdem@meta.ua

МИ ПРАЦЮЄМО:
9:00-18:15 год.
П’ятниця: 9:00 – 17:00 год.
Вихідний день: субота











© 2024 розробник сайту КЗ "Центральна бібліотека" Демидівської селищної ради Рівненської області
Матеріали дозволено використовувати на умовах GNU FDL без незмінюваних секцій та Creative Commons із зазначенням автора / розповсюдження на тих самих умовах