Четверг, 25.04.2024, 02:19
Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS

КЗ "Центральна бібліотека" Демидівської селищної ради

 

Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS

 

Меню сайту
Опитування
Як Ви дізнались про офіційний сайт бібліотеки?
Всього відповідей: 11
Статистика
Форма входу

Головна » 2017 » Октябрь » 17 » 17.10.2017
16:57
17.10.2017

  15 жовтня минає 58 років із часу вбивства ідеолога українського націоналізму, лідера ОУН Степана Бандери. Степан Бандера – один з найбільших борців за незалежність. 
Таких історичних постатей небагато у будь-якого народу. Їх неможливо викреслити з історії, і кожен, хто намагається витлумачити українцям життєпис їх власної нації, не може замовчати ні цього імені, ні подій, з цією історичною особою зв'язаних. Мало хто є байдужим до його імені - бо живі ще соратники і послідовники, та й ідеї, за які він віддав життя, не чужі багатьом українцям, народженим після його смерті. 
Український патріот, що конав у нелюдських муках, мордований катами – це символ усієї Західної України в пазурах комуністичної імперії у 1940-50-ті роки.

    Один з героїв народної Української Повстанської Армії, яка понад десять років без усякої допомоги ззовні й тільки тією зброєю, що відбивала у ворогів, билася з силами обох могутніх тоталітарних монстрів – гітлерівського рейху та ленінсько-сталінського колоніального «союзу». На додаток, загони УПА боронили населення Холмщини та Лемківщини від розбою польського війська.
    Але, з розпадом СРСР та відновленням України як незалежної держави в 1991 році, з'явилася кардинально протилежна радянській, українська точка зору на постать Степана Бандери. Більше того, історія визвольних змагань українського народу у 20-му столітті нерозривно пов'язана саме з його ім'ям. Однозначно тільки одне: кожна незалежна нація має право на своїх героїв, незважаючи на те, що вони не завжди позитивно сприймаються представниками інших націй.
     Підростаючому поколінню потрібно вивчати історію своєї країни та її найвідоміших постатей: письменників, громадських діячів, революціонерів. Степан Бандера – один серед них - він є також частиною історії. Саме з цією метою бібліотекарем Вербенської ПШБ було проведено усний журнал «Степан Бандера. Ціна свободи», під час проведення заходу було використано відео «Хто такий Степан Бандера», а також оформлено тематичну поличку «Вічна слава і пам'ять вірному синові України , Степанові Бандері». Степана Бандери вже немає між нами, але його дух його ідеї залишилися живими, невмирущими, як невмирущою є українська нація. Його пам'ять вшановуймо не розпачем і плачем, а глибокою вірою, любовю і єдністю в Правду України.

Переглядів: 351 | Додав: LEO | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наша адреса
35200, Україна,
Рівненська обл.,
смт Демидівка,
вул. Б. Хмельницького, 12,
тел: (03637) 6-11-94
E-mail: bibdem@meta.ua

МИ ПРАЦЮЄМО:
9:00-18:15 год.
П’ятниця: 9:00 – 17:00 год.
Вихідний день: субота











© 2024 розробник сайту КЗ "Центральна бібліотека" Демидівської селищної ради Рівненської області
Матеріали дозволено використовувати на умовах GNU FDL без незмінюваних секцій та Creative Commons із зазначенням автора / розповсюдження на тих самих умовах