Пятница, 19.04.2024, 02:19
Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS

КЗ "Центральна бібліотека" Демидівської селищної ради

 

Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS

 

Меню сайту
Опитування
Чи знаєте Ви про безкоштовний доступ до Інтернет в нашій бібліотеці?
Всього відповідей: 9
Статистика
Форма входу

Головна » 2016 » Декабрь » 20 » 20.12.2016
14:57
20.12.2016

           

   16 грудня 2016 рік став знаковим днем у житті громади села Рогізне. Саме в цей день  підведені підсумки у реалізації хорошої справи, яка принесе позитивні зміни у селі та допоможе покращити добробут його мешканців. Цієї п’ятниці свої двері відкрила відремонтована оновлена публічно-шкільна бібліотека, в якій тепер користувачі зможуть отримувати послуги зі зручностями і у комфорті.

   У бібліотеці відтепер з’явилось два робочих місця, обладнаних по останньому слову техніки персональними комп’ютерами з доступом до мережі Інтернет. Також до послуг користувачів  багатофункціональний пристрій (принтер, сканер, копір), мультимедійний проектор, що надасть можливість проводити освітні і виховні заходи на більш високому рівні. Таке солідне поповнення матеріально-технічної бази бібліотеки стало можливим завдяки участі у обласному конкурсі проектів розвитку територіальних громад з проектом «Сучасна бібліотека – на потребу активної громади». Даний проект був поданий від Демидівської районної ради, голова якої, Радченко С.І., від самого початку запевнив у всебічній підтримці в реалізації задуманого та сприяв у наданні співфінансування з районного бюджету у розмірі 13 990 грн. В цілому бюджет проекту склав 44 801 грн. Керівником проекту став голова громадської організації «Сприяння розвитку села» Щербатюк С. М., якому вдалось за короткий час налагодити співпрацю між органами влади, громадою та місцевими фермерами і підприємцями. Саме завдяки консолідації зусиль і об’єднанню всіх зацікавлених сторін навколо спільної справи стало можливим успішно завершити задумане.

   На урочисте відкриття центру обслуговування громадян електронною інформацією, завітали голова Демидівської райдержадміністрації Богдан Левшенюк, голова Демидівської районної ради  Сергій Радченко, начальник відділу культури та туризму райдержадміністрації Наталія Катерняк, директор КЗ «Демидівська централізована система публічно-шкільних бібліотек» Валентина Тимощук, Рогізненський сільський голова Анатолій Панчук, представники районних ЗМІ, жителі села. Бібліотекар публічно-шкільної бібліотеки Марія Гах розповіла про перелік послуг які будуть надаватись у бібліотеці, а саме  спілкування з рідними за допомогою програми Skype, доступ до ресурсів органів державної влади та місцевого самоврядування, навчання  ком’ютерної грамотності для різної вікової категорії людей, реєстрацію у пробному тестуванні по ЗНО, оплату комунальних платежів в електронному форматі,  здійснення покупок он-лайн, бути в курсі новин краю та світу та багато іншого. Також була реалізована маленька мрія молоді – тепер у селі є зона вільного wi-fi, тому навіть у вихідні можна скористатись швидкісним інтернетом зі свого смартфона чи ноутбука.

   Варто відзначити активну участь громади села Рогізне у реалізації проекту. Молодь відгукнулась на заклик і долучилась до виконання запланованих заходів, приймаючи посильну участь у ремонті приміщення. Найактивнішими волонтерами були Зеленчук Віктор, Короткевич Павло, Ясиновський Олександр, Засюк Микола та Зажицький Сергій. На відкритті їх було нагороджено пам’ятними подяками. Приємно було відчути підтримку місцевих фермерів і підприємців, які надали допомогу коштами – Лещишин Віктор, Маргосюк Олеся, Теслюк Микола, Ткачук Богдан, Олійник Сергій, Канюк Олександр, Дорощук Ярослав та Іванюк Петро.

   Відкриття центру обслуговування громадян електронною інформацією, дозволить провести ряд важливих заходів, серед яких і тренінги, і навчання для усіх зацікавлених жителів села. Висловлюємо сподівання, що успішна практика і здобутий досвід від реалізації проекту сприятиме об’єднанню громади для вирішення спільних проблем, пошуку нових можливостей та підвищення рівня громадянської активності.

Переглядів: 471 | Додав: LEO | Рейтинг: 4.7/3
Всього коментарів: 0
avatar
Наша адреса
35200, Україна,
Рівненська обл.,
смт Демидівка,
вул. Б. Хмельницького, 12,
тел: (03637) 6-11-94
E-mail: bibdem@meta.ua

МИ ПРАЦЮЄМО:
9:00-18:15 год.
П’ятниця: 9:00 – 17:00 год.
Вихідний день: субота











© 2024 розробник сайту КЗ "Центральна бібліотека" Демидівської селищної ради Рівненської області
Матеріали дозволено використовувати на умовах GNU FDL без незмінюваних секцій та Creative Commons із зазначенням автора / розповсюдження на тих самих умовах