Пятница, 29.03.2024, 13:13
Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS

КЗ "Центральна бібліотека" Демидівської селищної ради

 

Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS

 

Меню сайту
Опитування
Ви цікавитесь новими надходженнями бібліотеки?
Всього відповідей: 8
Статистика
Форма входу

Головна » 2017 » Апрель » 26 » Гірчить Чорнобиль, крізь роки гірчить…
14:51
Гірчить Чорнобиль, крізь роки гірчить…

 

«Чорнобильський вітер по душах мете,

Чорнобильський пил на роки опадає.

   Годинник життя безупинно іде.

   … Лиш память, лиш память 

                                      усе пам’ятає. »

 

Біблійна зірка Полин, що впала  на нашу землю, надовго отруїла не лише наші хліб, воду, повітря, а й нашу кров. Збігло чимало  років, проте Чорнобиль і досі залишається незагоєною раною, що ятрить пам'ять та не забувається.

 Чорнобильська катастрофа, що за рівнем радіаційної біди стала національною трагедією України, не має минулого часу. І хоча вибух на ЧАЕС – це не перша ядерна аварія у світі, та все ж за масштабами трагічності найбільша, та є надія, що цей гіркий досвід нікому не доведеться переймати.

Рівненщина залишається однією з найбільш постраждалих областей від наслідків Чорнобильської катастрофи, адже тут уражено радіацією понад 11 тис. км² території, або 56 % від її загальної площі. Радіаційно забруднені сільськогосподарські угіддя займають 290 тис. га; лісові масиви – 654 тис. га.

З кожним роком час невпинно віддаляє нас від сумної дати аварії у Чорнобилі, але від цього анітрохи не зменшується повага та пам’ять про людей, які пройшли через війну з радіацією. Вони самовіддано працювали над ліквідацією наслідків аварії і ціною свого здоров’я, а іноді й життя рятували від ядерного лиха не лише Україну, а й увесь світ.

До річниці Чорнобильської катастрофи бібліотекарем публічно – шкільної бібліотеки с. Вербень  Оксаною Стрихарською  для учнів  Вербенської ЗОШ  І-ІІІ ст..   проведено екскурсію в шкільний музей, які  ознайомилися  з життєвим шляхом жителів села Вербень що були ліквідаторами  аварії. Наші земляки, ризикуючи життям та здоров’ям, в ці пекельні дні з честю виконали свій обов’язок перед народом  Помолилися за душі тих, кого вже немає серед живих, і за здоров’я тих, хто пройшов через горнило цієї катастрофи та вижив.

А також ознайомилися з екологічною книжковою  виставкою  «Відлуння Чорнобильської трагедії»   та з основними факторами впливу на екологію краю.

Людство має  знати і пам’ятати про свої помилки, щоб не створювати їх в майбутньому.

 

 

Переглядів: 365 | Додав: LEO | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наша адреса
35200, Україна,
Рівненська обл.,
смт Демидівка,
вул. Б. Хмельницького, 12,
тел: (03637) 6-11-94
E-mail: bibdem@meta.ua

МИ ПРАЦЮЄМО:
9:00-18:15 год.
П’ятниця: 9:00 – 17:00 год.
Вихідний день: субота











© 2024 розробник сайту КЗ "Центральна бібліотека" Демидівської селищної ради Рівненської області
Матеріали дозволено використовувати на умовах GNU FDL без незмінюваних секцій та Creative Commons із зазначенням автора / розповсюдження на тих самих умовах