Среда, 24.04.2024, 10:31
Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS

КЗ "Центральна бібліотека" Демидівської селищної ради

 

Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS

 

Меню сайту
Опитування
Чи знаєте Ви про безкоштовний доступ до Інтернет в нашій бібліотеці?
Всього відповідей: 9
Статистика
Форма входу

Головна » 2016 » Август » 1 » 01.08.2016
15:29
01.08.2016

      

     31 липня 2016 року о 13.00 год. в Будинку культури села Рогізне відбулася презентація книги «Історія Рогізного єднає покоління» (автори Сергій Щербатюк, Марія Гах). Захід відвідали начальник відділу культури та туризму райдержадміністрації Катерняк Н. М., директор КЗ «Демидівська ЦСПШБ» Тимощук В. М., сільський голова Панчук А.В., бібліотекарі центральної районної бібліотеки  та  громада села.

     Захід проведено у рамках проекту «Історія Рогізного єднає покоління», який переміг в конкурсі міні-грантів від Рівненської обласного відділення Української бібліотечної асоціації. Партнерами у реалізації заходів виступили Рогізненська сільська рада, редакція газети «Вісник Демидівщини» та громадська організація «Сприяння розвитку села». За кошти гранту, місцевого бюджету та спонсорів з числа фермерів було придбано сучасні інформаційні стенди, роздруковано та оформлено фотовиставку, а також видано книгу.

    У інформаційно-краєзнавчому виданні представлено результати краєзнавчих досліджень, проведених на теренах села та за його межами. Також у збірку включено спогади жителів села, публікації у засобах масової інформації, документи з архівів області. Книгу доповнюють біографічні матеріали про знаменитих земляків і вихідців із Рогізного. Автори збірки опрацювали всі доступні джерела з історичними відомостями, проаналізували розвиток села на протязі останніх століть, відкрили невідомі сторінки церковної спадщини та прослідкували етапи розвитку шкільної справи в селі. Вперше за останнє десятиліття у світ виходить краєзнавче видання про село Демидівського району.

    Зважаючи на новизну, емоційність і доступність викладу, авторські знахідки й відкриття, читач мимоволі сприйме цю унікальну книгу не лише розумом, а й душею і серцем. Книга орієнтована на пересічного читача, а також студентів, учнів шкіл, та всіх, хто цікавиться історією рідного краю.

Переглядів: 550 | Додав: LEO | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0
avatar
Наша адреса
35200, Україна,
Рівненська обл.,
смт Демидівка,
вул. Б. Хмельницького, 12,
тел: (03637) 6-11-94
E-mail: bibdem@meta.ua

МИ ПРАЦЮЄМО:
9:00-18:15 год.
П’ятниця: 9:00 – 17:00 год.
Вихідний день: субота











© 2024 розробник сайту КЗ "Центральна бібліотека" Демидівської селищної ради Рівненської області
Матеріали дозволено використовувати на умовах GNU FDL без незмінюваних секцій та Creative Commons із зазначенням автора / розповсюдження на тих самих умовах