Пятница, 29.03.2024, 13:50
Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS

КЗ "Центральна бібліотека" Демидівської селищної ради

 

Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS

 

Меню сайту
Опитування
Ви цікавитесь новими надходженнями бібліотеки?
Всього відповідей: 8
Статистика
Форма входу

Головна » 2019 » Октябрь » 1 » 01.10.2019
15:16
01.10.2019

       

Уже стало доброю традицією для працівників КЗ «Центральна бібліотека» Демидівської селищної ради в день  святкування Всеукраїнського дня бібліотек відвідувати мальовничі куточки України. Цього року наш туристичний маршрут розпочався із невеликого  містечка  Вишнівець  у Збаразькому районі на Тернопільщині, де  розташована велична споруда, названа за прізвищем місцевого вельможного роду – палац Вишневецьких. Споруду цю недаремно називають Волинським Версалем. Пишний і величний, він вабить до себе багатьох туристів і  є архітектурною пам'яткою 18 століття загальнодержавного значення і чудовим місцем, з яким варто ознайомитися зблизька. Палац є складовою Національного заповідника «Замки Тернопілля».

Із Вишнівців ми попрямували до м. Кременець яке розташоване  на півночі Тернопільської області. Унікальність цього міста в тому, що скільки разів би там не був, завжди знайдеш щось нове і цікаве.

Ми підкорили Замкову  гору  висотою 397 метрів із залишками стародавньої фортеці, яку видно з будь-якої точки міста. Друга назва гори — Бона, на честь польської королеви Бони Сфорци, власниці Кременецького замку в 16 столітті, яка зміцнила його обороноздатність і вивезла з міста 70 возів усякого багатства. Легенди розповідають про її невгамовне бажання вічної молодості, для чого вона використовувала кров молодих дівчат для прийняття ванн.

На завершення  екскурсії  відвідали Кременецький Свято - Богоявленський  жіночий монастир УПЦ, який вразив нас неймовірною архітектурною  красою, квітами та зеленню. Правду кажуть, що в жіночих монастирях навіть пил з благословенням падає. Потрапляєш туди – і забуваєш про всі проблеми та міждержавні конфлікти.

Ми українці  знаємо, що наша країна багата на цікаві і прекрасні місця. Щоб чудово відпочити і набратися вражень, зовсім не обов’язково їхати за кордон. Більше подорожуйте, насолоджуйтесь кожним прожитим моментом та колекціонуйте спогади. Адже вони не закінчуються та не мають терміну придатності.

Переглядів: 255 | Додав: LEO | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Наша адреса
35200, Україна,
Рівненська обл.,
смт Демидівка,
вул. Б. Хмельницького, 12,
тел: (03637) 6-11-94
E-mail: bibdem@meta.ua

МИ ПРАЦЮЄМО:
9:00-18:15 год.
П’ятниця: 9:00 – 17:00 год.
Вихідний день: субота











© 2024 розробник сайту КЗ "Центральна бібліотека" Демидівської селищної ради Рівненської області
Матеріали дозволено використовувати на умовах GNU FDL без незмінюваних секцій та Creative Commons із зазначенням автора / розповсюдження на тих самих умовах