Пятница, 19.04.2024, 17:25
Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS

КЗ "Центральна бібліотека" Демидівської селищної ради

 

Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS

 

Меню сайту
Опитування
Чи знаєте Ви про безкоштовний доступ до Інтернет в нашій бібліотеці?
Всього відповідей: 9
Статистика
Форма входу

Головна » 2015 » Ноябрь » 3 » 01.11.2015
09:51
01.11.2015

 

 

Мова — це неоціненний божественний дар, який дано людині. Вона супроводжує нас від самого народження й аж до смерті. У щоденній практиці спілкування не обійтися без мови. І навіть коли ми думаємо, в пам'яті відтворюємо відомі нам слова і фрази. Власні думки формулюємо і передаємо за допомогою мови. Світ пізнаємо через мову, бо в ній нако­пичено життєвий досвід попередніх поколінь. Мова - це не просто спосіб спілкування, а щось більш значуще, це всі глибинні пласти духовного життя народу, його історична пам'ять, найцінніше надбання віків.

1 листопада 2015 року бібліотекарем  Демидівської ЦРБ Ольгою Легкою було проведено бесіду-діалог для учнів Демидівського НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. – ліцей» під назвою «Там, де живе рідна мова, живе український народ», присвячену Дню української писемності та мови. Бібліотекар ставила за мету розповісти присутнім, що українська мова - наш скарб, без якого не може існувати ні народ, ні Україна як держава, розширити знання про красу і багатство української мови, пробудити почуття національної гідності, виховувати любов до рідної мови, рідного краю, його традицій, почуття поваги до всього свого, українського, бажання розмовляти рідною мовою.

Розповіла також про виникнення свята – День української писемності та мови, та ознайомила учнів з історією виникнення письма, щоб з’ясувати витоки нашої мови, її місце серед інших слов’янських мов.

По завершенню заходу присутні переглянули відео-презентацію «Велична, щедра і прекрасна мова».

Переглядів: 404 | Додав: LEO | Рейтинг: 2.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Наша адреса
35200, Україна,
Рівненська обл.,
смт Демидівка,
вул. Б. Хмельницького, 12,
тел: (03637) 6-11-94
E-mail: bibdem@meta.ua

МИ ПРАЦЮЄМО:
9:00-18:15 год.
П’ятниця: 9:00 – 17:00 год.
Вихідний день: субота











© 2024 розробник сайту КЗ "Центральна бібліотека" Демидівської селищної ради Рівненської області
Матеріали дозволено використовувати на умовах GNU FDL без незмінюваних секцій та Creative Commons із зазначенням автора / розповсюдження на тих самих умовах