Пятница, 19.04.2024, 09:42
Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS

КЗ "Центральна бібліотека" Демидівської селищної ради

 

Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS

 

Меню сайту
Опитування
Ви цікавитесь новими надходженнями бібліотеки?
Всього відповідей: 8
Статистика
Форма входу

Головна » 2017 » Январь » 4 » 04.01.2017
12:58
04.01.2017

    

В синім небі тужать журавлі

Мов забрали із собою літо…

Мати, мов, на зраненім крилі,

Сина все чекає сумовито…

 

    04 січня 2016 року в Демидівській центральній районній бібліотеці відбулася презентація книги «За тобою тужать журавлі…» волинської письменниці Надії Корнійчук, про учасника майдану та АТО Романа Зубчука.

Книга написана на основі життєвої історії, спогадів рідних, друзів, побратимів, вчителів та відомостей з електронного ресурсу про його формування як особистості, патріотизм, бойову звитягу, обставини загибелі  і пошанування його пам’яті.

    На презентацію  були запрошені, заступник голови  Демидівської  районної  державної адміністрації, учасник Революції  Гідності, голова  громадської організації «Демидівська районна ветеранська спілка учасників АТО»   Олександр   Скоморох,  заступник голови Демидівської районної ради Віталій Конський, начальник відділу культури та туризму Наталія Катерняк,  автор книги Надія Корнійчук, мама Героя Віта Зубчук, бабуся Надія Дмитрівна, вчителі Демидівського НВК «ЗОШ І-ІІІст.-ліцей», Демидівського ВПУ-25, учні навчальних закладів, працівники бібліотек  та закладів культури району та  військовослужбовці  військової  частини підрозділу Національної гвардії м. Луцьк, які опікуються сім’єю Романа. 

Захід розпочався хвилиною мовчання

Книгу про загиблого  нацгвардійця  Романа  Зубчука презентувала  письменниця Надія Корнійчук.

Олександр Скоморох передав матері загиблого героя  медаль «За жертовність і любов  до України», якою посмертно нагороджено  Зубчука  Романа Валентиновича Указом Патріарха Київського і всієї Руси – України Філарета.

 Сьогодні, коли Україна   потопає в сльозах від горя, з болем у серці говоримо: «Ми не тільки не хочемо війни, а просимо Бога зробити так, щоб вона нарешті закінчилася. Ми віримо в це!»

    І через багато років після закінчення бойових дій на сході нашої держави не просто буде заглушити душевний і фізичний біль, який спричинила нам війна. Але вже зараз ми маємо знати поіменно та бережно зберігати пам’ять про тих, хто віддав життя за Україну.

Пам'ять про Романа  Зубчука   –   який поклав життя за мирне небо, завжди буде жити в наших серцях. Царство Небесне герою! В ході  заходу всі присутні переглянули буктрейлер на книгу «За тобою тужать журавлі» підготовлений працівниками центральної районної бібліотеки.

Переглядів: 577 | Додав: LEO | Рейтинг: 2.0/2
Всього коментарів: 0
avatar
Наша адреса
35200, Україна,
Рівненська обл.,
смт Демидівка,
вул. Б. Хмельницького, 12,
тел: (03637) 6-11-94
E-mail: bibdem@meta.ua

МИ ПРАЦЮЄМО:
9:00-18:15 год.
П’ятниця: 9:00 – 17:00 год.
Вихідний день: субота











© 2024 розробник сайту КЗ "Центральна бібліотека" Демидівської селищної ради Рівненської області
Матеріали дозволено використовувати на умовах GNU FDL без незмінюваних секцій та Creative Commons із зазначенням автора / розповсюдження на тих самих умовах