Суббота, 27.04.2024, 01:35
Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS

КЗ "Центральна бібліотека" Демидівської селищної ради

 

Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS

 

Меню сайту
Опитування
Ви цікавитесь новими надходженнями бібліотеки?
Всього відповідей: 8
Статистика
Форма входу

Головна » 2016 » Декабрь » 7 » 07.12.2016
11:09
07.12.2016

     

   Перший зимовий місяць має надзвичайно важливе значення в житті православних християн. Адже увесь грудень триває Різдвяний піст (його ще називають Пилипів, Пилипівський піст), який завершиться аж 6 січня 2017 року, напередодні Різдва Христового. Також у грудні починається цикл зимових народних свят, а православні християни у молитвах звертаються до найбільш шанованих святих.

     07 грудня бібліотекарем публічно-шкільної бібліотеки с. Рудка Валентиною Ходорчук для учнів 3 класу Рудківської ЗОШ І - ІІІ  ст.  проведено годину цікавих повідомлень "Зима крокує - свята дарує".

     4 грудня - свято Введення в храм Пресвятої Богородиці, 7 грудня  християни вшановують пам'ять великомучениці Катерини, вважеється, що день Катерини — свято дівочої долі.

13 грудня православні християни відзначають свято на честь святого апостола Андрія Первозванного. Водночас свято має і дохристиянське походження, це традиційний день ворожінь. Але головне цього дня – не забувати головної суті - славити пам'ять апостола, який приніс християнство на київські землі.

   17 грудня - день святої великомучениці Варвари, у  цей день за старих часів траплялися найсильніші морози.

18 грудня   - День Преподобного Сави

19 грудня день Святого Миколая

Напередодні цього дня діти згадують усі свої добрі та погані вчинки, а також пишуть листи до Святого Миколая. Дорослі ж просто сподіваються отримати якийсь подаруночок, адже хоч маленький презент приємно отримати кожному. Це довгожданий день року, де  на тебе чекає – подарунок, а чи може різочка?! Слухняних діток під подушкою чекають гостинці, а от бешкетникам варто задуматися про свою поведінку та чекати в подарунок тільки різочку.

22 грудня - день пам'яті Святої пророчиці Анни

Одне з грудневих свят - День Святої та праведної Анни. Його встановлення пов'язане з непорочним зачаттям праведною Анною доньки Марії - Матері Ісуса Христа.

Переглядів: 384 | Додав: LEO | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наша адреса
35200, Україна,
Рівненська обл.,
смт Демидівка,
вул. Б. Хмельницького, 12,
тел: (03637) 6-11-94
E-mail: bibdem@meta.ua

МИ ПРАЦЮЄМО:
9:00-18:15 год.
П’ятниця: 9:00 – 17:00 год.
Вихідний день: субота











© 2024 розробник сайту КЗ "Центральна бібліотека" Демидівської селищної ради Рівненської області
Матеріали дозволено використовувати на умовах GNU FDL без незмінюваних секцій та Creative Commons із зазначенням автора / розповсюдження на тих самих умовах