Пятница, 26.04.2024, 05:18
Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS

КЗ "Центральна бібліотека" Демидівської селищної ради

 

Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS

 

Меню сайту
Опитування
Які бібліотеки відвідуєте?
Всього відповідей: 13
Статистика
Форма входу

Головна » 2016 » Март » 11 » 10.03.2016
14:43
10.03.2016

Свічку поставлю, свічку поставлю

 І перед образом, і перед тобою,

 І хоч у мріях народ свій заставлю

 Стати навколішки, поряд зі мною,

 І помолиться за тебе, Кобзарю,

 Щиро – хоч раз би! – Як перед Богом,

 Все ж українці ми, а не хозари

 Гори моя свічко, гори нам ще довго!

 

 

10 березня 2016 року бібліотекарем Боремельської публічно-шкільної бібліотеки Неонілою Макарук та заступником з виховної роботи Тетяною Сич, педагогом-організатором Лілею Козакевич було проведено літературно-музичне свято «Тарасова світлиця» для учнів 5-11 класів Боремельського НВК «ЗОШ І-ІІ ступенів – колегіум».

З піднесенням і гордістю всі учасники заходу читали вірші Кобзаря, співали пісні, інсценізували уривки з його шедеврів та літературних творів. З непідкупною щирістю та майже професійною майстерністю аматорами шкільної сцени було представлено сторінки життя безсмертного поета: кріпацьке нужденне дитинство, неволя, тюрми, заслання, розлука з рідною Україною.

Серед тих, хто вклав душу і серце у найкраще прочитання на пам’ять поезій із славетного «Кобзаря», були такі учні Владислав Василюк, Катерина Лотоцька, Тетяна Маркулич, Валентина Пухович, Роман Цішевський та інші.

Мелодійно прозвучала гра на бандурі Галини Парніцкої та неповторний спів Діани Чигир композиції «По діброві вітер виє». Книжкова та ілюстративна експозиція «Шевченкове слово в віках не старіє», представлена бібліотекарем допомогла торкнутися серцем Шевченківських творів і освятитися великою мудрістю.

У хвилину, коли запалювалися свічки від символічної Шевченкової, всі разом помолилися за душу поета, який і досі з нами, бо ж його полум’яне слово закликає нас любити свою землю, рідну мову, будить думку та совість, кличе до дії.

Свято закінчувалося вірою та надією в те, що ми завжди будемо шанувати, читати й любити Шевченка, розуміти і оцінювати Тарасову мужність і його невмируще слово.

 

Переглядів: 533 | Додав: LEO | Теги: Боремель, тарас шевченко, літературно-музичне свято | Рейтинг: 3.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Наша адреса
35200, Україна,
Рівненська обл.,
смт Демидівка,
вул. Б. Хмельницького, 12,
тел: (03637) 6-11-94
E-mail: bibdem@meta.ua

МИ ПРАЦЮЄМО:
9:00-18:15 год.
П’ятниця: 9:00 – 17:00 год.
Вихідний день: субота











© 2024 розробник сайту КЗ "Центральна бібліотека" Демидівської селищної ради Рівненської області
Матеріали дозволено використовувати на умовах GNU FDL без незмінюваних секцій та Creative Commons із зазначенням автора / розповсюдження на тих самих умовах