Пятница, 26.04.2024, 02:09
Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS

КЗ "Центральна бібліотека" Демидівської селищної ради

 

Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS

 

Меню сайту
Опитування
Як Ви дізнались про офіційний сайт бібліотеки?
Всього відповідей: 11
Статистика
Форма входу

Головна » 2019 » Март » 14 » 14.03.2019
15:09
14.03.2019

 

      В історії кожного народу є імена, з якими пов’язана їх слава, велич і національна гордість. Саме таким і є для України ім’я безсмертного Кобзаря – Тараса Григоровича Шевченка.

Щорічно у публічно – шкільній  бібліотеці  – філії  та ліцеї с. Вербень  проводяться  численні заходи з метою гідного вшанування пам’яті великого Кобзаря і популяризації його літературної та мистецької спадщини серед читачів-дітей.

Учні  ліцею отримали чимало нових вражень від літературно-поетичної години  «Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття» та  участі у Шевченківських читаннях «Слово Кобзаря – устами нащадків». Читаючи поезії, діти переносились думками у світ давнини. Зворушливо звучали «Заповіт”, “Катерина”,“Наймичка”, “Русалка”, “В казематі” та інші твори.

Під час заходу бібліотекар  Оксана Стрихарська ознайомила з книжково-ілюстративною  виставкою, що висвітлювала життєвий і творчий шлях письменника в поезії, живописі, музиці    «Голос душі великого народу» та  виставкою - інсталяцією  «Благословенне ім’я славного Кобзаря»,  де  представлено 12 томне зібрання Т.Г. Шевченка.   Також   читачі  мали можливість ознайомитися із  «старожилами» бібліотеки -   «Кобзар»  1959 року видання  та  мистецька спадщина 1953 року видання.  Не оминули і найновіші надходження до  бібліотеки,  серед них «Волинський Кобзар» саме на ньому  бібліотекар акцентувала свою увагу де розкриті краєзнавчі аспекти Шевченкіани. Свого часу геніальний поет побував на Рівненщині, яка тоді відносилась до Волинської губернії. Тут народились задуми багатьох його творів. Багато цікавого діти дізналися і з віртуальної подорожі залами національного музею Т.Г. Шевченка  «Шевченковими  шляхами» .

    Проведені заходи нікого не залишили байдужими. Кожен відчув себе частинкою великого українського народу, який з такою любов’ю і болем оспівував у своїх творах великий український митець.

Переглядів: 316 | Додав: LEO | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Наша адреса
35200, Україна,
Рівненська обл.,
смт Демидівка,
вул. Б. Хмельницького, 12,
тел: (03637) 6-11-94
E-mail: bibdem@meta.ua

МИ ПРАЦЮЄМО:
9:00-18:15 год.
П’ятниця: 9:00 – 17:00 год.
Вихідний день: субота











© 2024 розробник сайту КЗ "Центральна бібліотека" Демидівської селищної ради Рівненської області
Матеріали дозволено використовувати на умовах GNU FDL без незмінюваних секцій та Creative Commons із зазначенням автора / розповсюдження на тих самих умовах