Четверг, 25.04.2024, 13:49
Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS

КЗ "Центральна бібліотека" Демидівської селищної ради

 

Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS

 

Меню сайту
Опитування
Які бібліотеки відвідуєте?
Всього відповідей: 13
Статистика
Форма входу

Головна » 2016 » Май » 15 » 15.06.2016
14:48
15.06.2016

  

       15 травня 2016 року  в День пам’яті жертв політичних репресій та з нагоди 65-її річниці від  дня загибелі останнього командира УПА «Північ» Івана Литвинчука «Дубового» та районного провідника ОУН Остапа він же «Мелентій» відбувся мітинг-панахида біля пам’ятної дошки, встановленої на приміщенні Золочівської ЗОШ І-ІІ ст..

Захід розпочався із покладання квітів до меморіальної дошки загиблим героям УПА. Молебень за загиблими відслужили священники та хористи Демидівського благочиння Української Православної церкви Київського Патріархату.

Хоча сплило не один десяток років, та все ж і досі не відомими залишаються сторінки героїчного минулого Української Повстанської армії, безіменні братські могили патріотів України. Незважаючи на те, що боротьба УПА не завершилася перемогою, але вона зробила величезний внесок у розвиток національно-визвольного руху українського народу. Своїм прикладом воїни УПА запалили вогонь в серцях наступних поколінь.

З промовами виступили: голова районної ради Радченко Сергій Іванович, сільський голова Малецька Оксана Василівна, редактор газети «Духовна нива» Київського Патріархату Рівненської єпархії Михайло Іванович Якимович, голова Всеукраїнського об’єднання ветеранів і товариства політв’язнів та репресованих Олена Олександрівна Рашко та інші.

У підготовці та проведенні заходу взяли участь працівники культурно-дозвіллєвого комплексу с.Золочівка та діти місцевої школи, які декламували вірші про боротьбу воїнів УПА за волю і незалежність рідної України.

У виконанні народного вокального жіночого тріо «Дивоцвіт» районного Будинку культури  прозвучали повстанські пісні.

Переглядів: 417 | Додав: LEO | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наша адреса
35200, Україна,
Рівненська обл.,
смт Демидівка,
вул. Б. Хмельницького, 12,
тел: (03637) 6-11-94
E-mail: bibdem@meta.ua

МИ ПРАЦЮЄМО:
9:00-18:15 год.
П’ятниця: 9:00 – 17:00 год.
Вихідний день: субота











© 2024 розробник сайту КЗ "Центральна бібліотека" Демидівської селищної ради Рівненської області
Матеріали дозволено використовувати на умовах GNU FDL без незмінюваних секцій та Creative Commons із зазначенням автора / розповсюдження на тих самих умовах