Пятница, 26.04.2024, 11:38
Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS

КЗ "Центральна бібліотека" Демидівської селищної ради

 

Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS

 

Меню сайту
Опитування
Які бібліотеки відвідуєте?
Всього відповідей: 13
Статистика
Форма входу

Головна » 2016 » Февраль » 16 » 16.02.2016
16:10
16.02.2016

 

   В лютому  наша країна вшановує учасників бойових дій на території інших держав та  день пам’яті  героїв  Небесної сотні.

    17 лютого 2016 року бібліотекарем  публічно – шкільної  бібліотеки с. Малеве  О. Харчук спільно із завідуючою  клубом   В.Бутовською та організатором  по виховній роботі Малівської ЗОШ І-ІІІ ст..  І. Яворович  було   проведено урок пам’яті  «Ми щит і меч твій Україно» для учнів школи. Всі присутні вшанували пам'ять тих,  хто поліг у афганських ущелинах,  поклонилися тим хто прийшов із війни живим, хоч із пораненою душею, бо рани кровоточать ще й досі не можуть матері забути загиблих та покалічених синів, а дружини та діти своїх чоловіків та батьків. Ми маємо знати і пам’ятати що серед нас живуть люди які в 18-20 років стали свідками і учасниками цієї війни. На захід були запрошені учасники цієї страшної війни голова Демидівської районної організації Української спілки ветеранів Афганістану В. Корінь, колишні афганці В.Шевчук  та Ю. Рудов.  Хвилюючими та трепетними були розповіді про одну таку війну яка розтягнулася на довгих 10 років. Що з нашого району 32 молодих юнаків ступили на Афганську землю, трьох з них привезли матерям у «чорних тюльпанах». А також  про те, що  воїни-афганці й сьогодні є учасниками АТО.

    Історія любить повторюватись іншими шляхами, іншими подіями, але зараз ми маємо те, що маємо, на Сході нашої країни йде неоголошена війна. У 2013 році   на Майдан  Незалежності у Києві вийшли сотні молодих студентів які були не згідні у прийняті законів, що не відповідали загальноєвропейським законам. Мирний протест було по звірячому побито підрозділами міліції. Пізніше сотні тисяч українців вийшли на Майдан вимагаючи покарання винних у побиті студентів. Але 18 лютого 2014 року влада  віддала наказ застосувати зброю і зробити «зачистку майдану». Кожен загиблий із Небесної Сотні також мав свою сім’ю, батьків, друзів, захоплення і свої невідкладні справи. Але поклик їхньої душі, саме в цей час, призвав їх до боротьби, за вільну, демократичну, чесну Україну.

Особливо емоційно учні сприйняли відео-сюжети з демонстрацією останніх подій на Майдані та фільм про афганську війну «Сини мої».

Хвилиною мовчання вшанували  всіх українців, які віддали своє життя на чужій землі, за незалежність, суверенітет, і європейське майбутнє нашої держави. Ми не можемо викреслити з нашої історії подвиги і відчай зранених людських душ, мужність синів і дочок.В кінці заходу було запалено свічку пам’яті яка передавалась з рук в руки. Нехай кожен з нас торкнеться пам’яттю цього священного вогню - частини вічного. А світло цієї свічки хай буде даниною тим, хто навічно пішов від нас. Вони повинні жити в нашій пам’яті.

 

Переглядів: 411 | Додав: LEO | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наша адреса
35200, Україна,
Рівненська обл.,
смт Демидівка,
вул. Б. Хмельницького, 12,
тел: (03637) 6-11-94
E-mail: bibdem@meta.ua

МИ ПРАЦЮЄМО:
9:00-18:15 год.
П’ятниця: 9:00 – 17:00 год.
Вихідний день: субота











© 2024 розробник сайту КЗ "Центральна бібліотека" Демидівської селищної ради Рівненської області
Матеріали дозволено використовувати на умовах GNU FDL без незмінюваних секцій та Creative Commons із зазначенням автора / розповсюдження на тих самих умовах