Пятница, 26.04.2024, 05:50
Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS

КЗ "Центральна бібліотека" Демидівської селищної ради

 

Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS

 

Меню сайту
Опитування
Ви цікавитесь новими надходженнями бібліотеки?
Всього відповідей: 8
Статистика
Форма входу

Головна » 2018 » Май » 17 » 17.05.2017
13:24
17.05.2017

   

    З давніх - давен вишиванка є оберегом українського народу, символом краси, здоров’я, щасливої долі, родової пам’яті, святості та любові.

17 травня  2017 року  на свято Вознесіння Христового відзначається  і  День вишиванки.

    Учні та вчителі Пляшевського ліцею  люблять і шанують цей день, адже приходять до ліцею у вишиванках, щоб цим ще раз довести свою любов до неньки - України, українських звичаїв та традицій

   З нагоди Всеукраїнського дня  вишиванки у публічно-шкільній бібліотеці-філії с. Пляшева відбулася презентація виставки-інсталяції «Нитками вишита любов».

    Після ознайомлення з виставкою у бібліотеці учні завітали у  Національний історико - меморіальний заповідник «Поле Берестецької битви» на музейне свято гостини «Люблю музей» та презентацію виставки «А над світом українська вишивка цвіте», присвячену  Дню вишиванки та Міжнародному дню музеїв. Учні зустрілись з майстрами  краю, дізнались безліч цікавого про вишиванки. Про те, як колись відпочивала молодь, розповіла старожителька нашого села Катерина Максимівна Коцюба та заспівала всім присутнім давні  українські  пісні. Дітей та дорослих на гостинах частували солодощами, отримали від музею і подарунки, майстриням вручили грамоти та побажали творчого натхнення. Задоволені діти поверталися до ліцею, адже відкрили для себе багато цікавого із життя села.

Переглядів: 415 | Додав: LEO | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Наша адреса
35200, Україна,
Рівненська обл.,
смт Демидівка,
вул. Б. Хмельницького, 12,
тел: (03637) 6-11-94
E-mail: bibdem@meta.ua

МИ ПРАЦЮЄМО:
9:00-18:15 год.
П’ятниця: 9:00 – 17:00 год.
Вихідний день: субота











© 2024 розробник сайту КЗ "Центральна бібліотека" Демидівської селищної ради Рівненської області
Матеріали дозволено використовувати на умовах GNU FDL без незмінюваних секцій та Creative Commons із зазначенням автора / розповсюдження на тих самих умовах