Пятница, 29.03.2024, 11:55
Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS

КЗ "Центральна бібліотека" Демидівської селищної ради

 

Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS

 

Меню сайту
Опитування
Ви цікавитесь новими надходженнями бібліотеки?
Всього відповідей: 8
Статистика
Форма входу

Головна » 2017 » Октябрь » 1 » 29.09.2017
14:27
29.09.2017

29 вересня, з нагоди професійного свята – Всеукраїнського дня бібліотек, бібліотечні працівники Демидівської ЦСПШБ здійснили цікаву екскурсію до Дубенського замку та Тараканівського форту.

Замок князів Острозьких – один з найстаріших замків України, який і до сьогоднішнього часу несе атмосферу середньовіччя. Під стінами Дубенського замку ламалися татарські мечі і шведські шаблі, а в його кімнатах зберігали незліченні багатства привезених у Дубно трофеїв.

 

Тараканівський форт - це ціле підземне місто, в якому кипіло військове життя. Форт був побудований в 1890 році спеціально для захисту львівської залізниці. Він мав форму ромба. У форті було все: і пекарня, і лазарет, і лазня, туалети і каналізація. А також – водопровід і вентиляція.

 

Тараканівський форт або Нова Дубенська фортеця – одне з найцікавіших місць Рівненської області. Сьогодні від фортеці залишилися лише руїни. Але неймовірна кількість легенд, які досі оточують форт, і містичні залишки колись гарної будови щороку приваблюють все більше туристів.

Весело і невимушено промайнув день поїздки. Стомлені, але щасливі й задоволені повернулися додому, а поїздка подарувала багато позитивних емоцій і вражень, як сказав Анатоль Франс: "Подорожі вчать більше, ніж що б то не було. Іноді один день проведений в інших місцях, дає більше, ніж десять років життя вдома".

Переглядів: 443 | Додав: LEO | Рейтинг: 3.5/2
Всього коментарів: 0
avatar
Наша адреса
35200, Україна,
Рівненська обл.,
смт Демидівка,
вул. Б. Хмельницького, 12,
тел: (03637) 6-11-94
E-mail: bibdem@meta.ua

МИ ПРАЦЮЄМО:
9:00-18:15 год.
П’ятниця: 9:00 – 17:00 год.
Вихідний день: субота











© 2024 розробник сайту КЗ "Центральна бібліотека" Демидівської селищної ради Рівненської області
Матеріали дозволено використовувати на умовах GNU FDL без незмінюваних секцій та Creative Commons із зазначенням автора / розповсюдження на тих самих умовах