Пятница, 29.03.2024, 03:58
Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS

КЗ "Центральна бібліотека" Демидівської селищної ради

 

Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS

 

Меню сайту
Опитування
Ви цікавитесь новими надходженнями бібліотеки?
Всього відповідей: 8
Статистика
Форма входу

Головна » 2017 » Апрель » 22 » 22.04.2017
14:25
22.04.2017

   

       Свято – це завжди радість. А особливо, коли це велике свято Пасхи – свято величного Воскресіння Господа Ісуса Христа, яке засвідчило перемогу над смертю і  пеклом і дарувало в Божому Сині спасіння всім людям Землі.

З особливим піднесенням і радістю готуються люди до Великодня. І навіть сама природа, своїм пробудженням і новим вбранням спонукає нас не тільки прибрати оселі, подвір’я, а й заглянути у своє серце – можливо у його куточках є «сміття» – погані думки, з яких виростають ще гірші вчинки і його потрібно «вимести», щоб дійсно радість Воскресіння була щирою і світлою.

Старанно і заздалегідь готувались до цього свята і вчителі і учні у Золочівській ЗОШ І – ІІ ступенів. Про це свідчили яскраві і різнокольорові пасхальні виставки, які 14 квітня прикрасили шкільний коридор. Безліч витинанок і малюнків, писанок і крашанок, оригінальних композицій, виконаних в техніці квілінгу і орігамі, з паперу і бісеру, круп і стрічок, прикрашених гілочками верби і аличі, букетами нарцисів і барвінку звертали увагу до композиції з хрестом і терновим вінком яка спонукала усіх не забувати, що центром усього є воскреслий Ісус Христос і тільки Йому Одному належить уся честь і слава, і хвала. Діти розповідали про те, що таке «пасха», її історію, страждання, смерть і воскресіння Ісуса Христа із Священної книги Біблії,  про звичаї і традиції українського народу у переказах та легендах, віршах та приповідках, пов’язані із святкуванням Пасхи.

Бібліотекар звернула увагу присутніх на історію написання картини (фрески) «Тайна вечеря» (1495-1497) відомого італійського живописця Леонардо да Вінчі, задавшись запитанням: на кого в житті ми хочемо бути схожими. Хоча це парадокс, але правда: з однієї і тієї ж людини, художник малював лице Ісуса і зрадника Юди, і тільки…з інтервалом в два роки. Молодий диригент церковного хору, був вражений талантом митця і вдивляючись в риси обличчя Ісуса вигукнув: «О, якби я хотів бути схожим на Нього!» На що художник відповів: «Ти зможеш бути подібним на Нього, якщо будеш поступати так, як поступав Він». Але через два роки міський бродяга скаже: «Я такий пропащий!!!... Скажіть, чому я тоді не послухав вашої поради?!»

На кого хочемо бути схожими ми? Чи взагалі варто винити когось, чи в тому полягає лише наша вина?! Відповідь: наш вибір. Вибір між добром і злом. Він є завжди. І залежить що ми вибираємо, на кого ми хочемо бути схожими!

Цікавим є той факт, що під час Другої світової війни, артилерійський снаряд влетів у вікно церкви і частково зруйнував стіни, за винятком тієї, де була намальована «Тайна вечеря».

Як зазначила директор школи, Лариса  Кушнірук, «важливо, щоб це свято не закінчувалось лише смачною їжею, хорошим відпочинком, а перш понад усе, хотілося б, щоб наші учні пішли до церкви і послухали Боже Слово»

І як підсумок цього радісного християнського свята 21 квітня до Золочівської школи завітав християнський ляльковий театр «Світлинка» із міста Луцька, який своїми повчальними виставами на основі Божих заповідей навчав дітей любити Бога і любити ближнього, вміти прощати,  говорити правду, зростати хорошими людьми.

Вчитель суспільних дисциплін Віктор Фидрик, на основі Біблії, провів невеличку пасхальну вікторину, а ведучі заходу роздали усім подарунки.

Переглядів: 351 | Додав: LEO | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Наша адреса
35200, Україна,
Рівненська обл.,
смт Демидівка,
вул. Б. Хмельницького, 12,
тел: (03637) 6-11-94
E-mail: bibdem@meta.ua

МИ ПРАЦЮЄМО:
9:00-18:15 год.
П’ятниця: 9:00 – 17:00 год.
Вихідний день: субота











© 2024 розробник сайту КЗ "Центральна бібліотека" Демидівської селищної ради Рівненської області
Матеріали дозволено використовувати на умовах GNU FDL без незмінюваних секцій та Creative Commons із зазначенням автора / розповсюдження на тих самих умовах