Вторник, 23.04.2024, 13:11
Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS

КЗ "Центральна бібліотека" Демидівської селищної ради

 

Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS

 

Меню сайту
Опитування
Як Ви дізнались про офіційний сайт бібліотеки?
Всього відповідей: 11
Статистика
Форма входу

Головна » 2016 » Сентябрь » 23 » 23.09.2016
14:33
23.09.2016

 

22 вересня 2016 рок в день партизанської слави України  для   учнів  6 класу Вербенської ЗОШ І-ІІІ ступенів бібліотекарем публічно-шкільної бібліотеки села Вербень Оксаною Стрихарською, було проведено історично-краєзнавчу екскурсію « Життя за волю України». 

 Жителі  нашого села, молоді юнаки і дівчата, любили свою Україну і хотіли, щоб  вона  була вільною і незалежною. Через те  вступали  до лав армії  ОУН – УПА, яка була  утворена  1942 року і воювали проти загарбників різних  мастей, що сунули на  нашу землю із  сходу і заходу. На  території  нашого району особливо посилилося протистояння  загонів УПА у 1943 році. У вирі боротьби  все сильнішою ставала любов до України, яка врешті переросла  у кредо – Україна понад усе!.  Наші  краяни як і вихідці з інших регіонів проявили у  священній національно – визвольній борні  масовий героїзм.

 Прийдешнє покоління  має пам’ятати що наші односельці  загинули,  щоб ми жили вільними,  а не рабами. Що вони віддали  своє життя задля  нас і України. Зберігаймо пам'ять про них і нащадкам передаймо, щоб також пам’ятали заради  безсмертя України, заради  справедливості  на землі. Бо допоки живе історична пам'ять про борців, доти живе український народ, доти буде жити  незалежна держава -  Україна Але  заспокоюватись на досягнутому не можна.  Збираймо по зернинці правду про звитяжні  справи  Борців за  Волю України, вписуймо в історію національно - визвольної боротьби невідомі імена.  Пам’ятаймо:  ми прийшли у світ успадковувати славу батьків і прадідів своїх і їх велику і благородну справу.  Знати справжню історію рідного краю - прямий обов’язок кожного із нас.

Переглядів: 464 | Додав: LEO | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наша адреса
35200, Україна,
Рівненська обл.,
смт Демидівка,
вул. Б. Хмельницького, 12,
тел: (03637) 6-11-94
E-mail: bibdem@meta.ua

МИ ПРАЦЮЄМО:
9:00-18:15 год.
П’ятниця: 9:00 – 17:00 год.
Вихідний день: субота











© 2024 розробник сайту КЗ "Центральна бібліотека" Демидівської селищної ради Рівненської області
Матеріали дозволено використовувати на умовах GNU FDL без незмінюваних секцій та Creative Commons із зазначенням автора / розповсюдження на тих самих умовах