Суббота, 20.04.2024, 12:54
Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS

КЗ "Центральна бібліотека" Демидівської селищної ради

 

Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS

 

Меню сайту
Опитування
Які бібліотеки відвідуєте?
Всього відповідей: 13
Статистика
Форма входу

Головна » 2017 » Октябрь » 24 » Свято козацтва
16:45
Свято козацтва

    

     14 жовтня кожного року християнський світ славить Пресвяту Богородицю, Матір Спасителя світу Ісуса Христа. Свято Покрови було найбільшим святом для наших предків-козаків. Козаки настільки вірили в силу Покрови Пресвятої Богородиці і так щиро й урочисто відзначали це свято, що впродовж століть в Україні воно набуло  ще й козацького змісту та отримало другу назву – Козацька Покрова. З 2014 року свято Покрови в Україні відзначається ще й як день захисника Вітчизни.

Саме тому, у день Покрови Пресвятої у Хрінницькій ЗОШ І-ІІІ ступенів  традиційно відбувається свято козацтва. На свято було запрошено представників української організації козацтва на чолі з Кошовим отаманом Рівненської Січі Війська Запорозького Олегом Горбенко. Наших третьокласників прийняли до лав козачат. Перед посвятою юні козачата ознайомились із життям козаків, їх заповідями, побутом та звичаями, що панували на Запорізькій Січі, а потім продемонстрували свої знання про козаків.

    Вступаючи до лав козацтва, перед обличчям своїх друзів, перед рідною землею та пам’яттю звитяг козаків, школярі урочисто поклялись, що вивчатимуть історію і традиції українського народу, готуватимуть себе розумово, фізично і морально, щоб чесно і віддано служити українському народу в ім’я становлення нашої незалежності та процвітання.

     Під час свята звучали пісні та вірші про Україну та козаків. Бібліотекар публічно-шкільної бібліотеки Наталія Майдан оформила виставку «Рідна земле моя, ти козацькою славою щедра». Наприкінці заходу присутні позмагалися у спортивних змаганнях та частувалися справжнісіньким козацьким кулішом.       

 

Переглядів: 398 | Додав: LEO | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Наша адреса
35200, Україна,
Рівненська обл.,
смт Демидівка,
вул. Б. Хмельницького, 12,
тел: (03637) 6-11-94
E-mail: bibdem@meta.ua

МИ ПРАЦЮЄМО:
9:00-18:15 год.
П’ятниця: 9:00 – 17:00 год.
Вихідний день: субота











© 2024 розробник сайту КЗ "Центральна бібліотека" Демидівської селищної ради Рівненської області
Матеріали дозволено використовувати на умовах GNU FDL без незмінюваних секцій та Creative Commons із зазначенням автора / розповсюдження на тих самих умовах