Среда, 15.05.2024, 13:12
Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS

КЗ "Центральна бібліотека" Демидівської селищної ради

 

Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS

 

Меню сайту
Опитування
Чи знаєте Ви про безкоштовний доступ до Інтернет в нашій бібліотеці?
Всього відповідей: 9
Статистика
Форма входу

Головна » 2020 » Октябрь » 15 » Вшанування  пам’яті воїна УПА  Юрія Чуйковського
13:46
Вшанування  пам’яті воїна УПА  Юрія Чуйковського

  

В історії нашого українського  народу  є одна з найгероїчніших   і найтрагічніших сторінок.  Найгероїчніша, бо народ створив свою армію УПА, що мужньо боролася  за визволення нашої   землі. І найтрагічніша, бо ця боротьба була приреченою на поразку. Але окрім фізичної поразки, це була грандіозна перемога українського національного духу, яка допомагає нам здобувати незалежність. У національно - визвольній боротьбі на теренах Рівненщини брали участь відважні хлопці   Демидівського   краю, а серед них – наш односельчанин, житель села Рудка, який пройшов  тернистий, страдницький  шлях і віддав своє життя за незалежність України   Юрій   Чуйковський. Кожного року  жителі села вшановують пам’ять земляка.  13  жовтня біля  меморіальної дошки Юрія Чуйковського  вчителями,  учнями  Рудківської  гімназії  та  бібліотекарем   проведено  лінійку пам’яті нашому землякові.Поминальну панахиду   разом з хористами  відправив настоятель церкви Святої Параскеви  отець  Андрій. Учні гімназії декламували вірші, співали патріотичні пісні.

         Зі святом Покрови  Пресвятої Богородиці, з Днем захисника України, створення УПА,  з Днем українського козацтва привітали присутніх гості:  голова Демидівської селищної ради Іщук В.М, голова Демидівського районного товариства  політв’язнів та репресованих Рожко О.О,  учасник АТО Прендецький В.П.,   В.о старости села Рудка Погорілий В.А. які  побажали   всім присутнім  міцного  здоров’я, мирного голубого неба.

Загиблих воїнів вшанували хвилиною мовчання  та покладанням квітів до меморіальної дошки Юрія Чуйковського.

Героїчний подвиг земляка навічно залишиться в наших серцях. Житиме вічно український народ, бо в жилах його синів і дочок тече гаряча кров, бо цей народ вірний своїм традиціям і здолати його неможливо.

Переглядів: 222 | Додав: LEO | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Наша адреса
35200, Україна,
Рівненська обл.,
смт Демидівка,
вул. Б. Хмельницького, 12,
тел: (03637) 6-11-94
E-mail: bibdem@meta.ua

МИ ПРАЦЮЄМО:
9:00-18:15 год.
П’ятниця: 9:00 – 17:00 год.
Вихідний день: субота











© 2024 розробник сайту КЗ "Центральна бібліотека" Демидівської селищної ради Рівненської області
Матеріали дозволено використовувати на умовах GNU FDL без незмінюваних секцій та Creative Commons із зазначенням автора / розповсюдження на тих самих умовах